· 

Bewegen maakt je vrolijker en energieker

Van sporten krijg je sterke spieren en het houdt je hart gezond. Dat weet iedereen. Maar weet je ook dat bewegen nog veel meer positieve effecten heeft?

Door regelmatig te sporten leef je langer. Je verlaagt het risico op tal van ziekten en daarmee verhoog je je levensverwachting. 

Door regelmatig te bewegen ervaar je minder pijn bij artrose. Wie artrose heeft, is geneigd minder te bewegen en dat is heel erg jammer.  Want juist dan moet je in beweging komen. Regelmatige lichaamsbeweging maakt dat je minder pijn ervaart en het zorgt er ook voor dat je soepeler kunt bewegen in het dagelijks leven. 

Het klinkt tegenstrijdig, maar juist het verbruiken van energie tijdens een training verhoogt je energieniveau! het zal het laatste zijn waar je zin in hebt als je moe bent, maar probeer het maar eens: ga bewegen! Daarna zul je merken dat je uitgeruster en meer energiek bent dan daarvoor. Ook tijdens het werk helpt het. Voel je een middagdipje opkomen? Neem een pauze en ga bewegen. Even een wandeling van een kwartier geeft je weer nieuwe energie en helpt je om 's middags productiever te zijn.

 

We hebben allemaal wel eens een slechte bui.  Als je dan gaat sporten voel je je beter. Je lichaam maakt dan namelijk endorfines aan. Endorfine staat ook bekend onder de naam "gelukshormoon". Ze helpen je om je weer goed te voelen. Het is zelfs bewezen dat je met  regelmatig bewegen een depressie kunt voorkomen én bestrijden.

 

Matig intensief bewegen helpt je sneller in slaap te vallen en goed door te slapen. Vlak voor het slapen gaan sporten is niet zo'n goed idee, maar het begin van de avond is een prima tijd om te sporten. Zorg dat je nog een uurtje of 2 tot rust kunt komen voor je je bed in duikt. Slaap lekker!

 

Sporten zorgt er ook voor dat je minder stress hebt. Na een stevige training dalen de niveaus stresshormonen in je lichaam. Bewegen is rustgevend

 

Heb jij nog meer redenen nodig om te komen sporten? Nee toch?