Smoren en Stoven
Voeding · 10. oktober 2021
In recepten staat vaak smoren maar wat is het verschil met stoven?
Welke wissel maak jij?
Voeding · 20. juli 2021
Gezonder eten. Meer bewegen. Minder zitten. We weten allemaal wat je kunt doen om je leefstijl te verbeteren. Maar wat is nou gezonder eten? En moet je in één keer alles gaan veranderen?

Wat zegt het etiket?
Voeding · 01. juli 2021
Gezond eten is niet altijd makkelijk. Er zijn namelijk veel verschillende soorten producten te krijgen. In de supermarkt vliegen de woorden 'vezelrijk', 'light' en '0% vet' je om de oren. Je ziet door de bomen het bos niet meer! En wat betekenen al die termen nu? En zijn die gezondheidsclaims wel echt waar?
Werk(plek)gerelateerde klachten
Therapie · 16. juni 2021
Veel mensen hebben een baan waarbij ze uren achter elkaar in dezelfde houding (moeten) zitten of herhaaldelijk dezelfde beweging moeten uitvoeren. Deze houding of herhaalde bewegingen kunnen klachten veroorzaken. Melanie vertelt er hier meer over

Eten en drinken bij warm weer
Voeding · 10. juni 2021
Nu de temperaturen weer lekker oplopen krijg ik steeds vaker de vraag: wat moet ik eten en drinken met dit warme weer? Warm weer heeft zeker wel effect op je lichaam. Je zweet meer, je hebt vaak minder trek en slapen gaat ook minder goed. Het is dus zaak om extra goed voor jezelf te zorgen als het warm is. Of als je (als het weer mag) op vakantie gaat naar een warm land. Hier volgen wat tips en recepten:
Myofaciaal Pijn Syndroom
Therapie · 09. juni 2021
Onder het myofasciaal pijnsyndroom verstaat men klachten aan het lichaam te wijten aan myofasciale verklevingen en/of triggerpoints. Hoe dit komt en, belangrijker nog, hoe je ervan af komt leg ik je graag uit: Wat is fascia? Fascia is het bindweefsel dat alles in het lijf met elkaar verbindt. Het netwerk van fascia bestaat uit ketens die met elkaar verbonden zijn en daardoor kunnen verschillende regio’s invloed op elkaar hebben. Het kan zo zijn dat de fascia op een bepaalde plek niet goed...

Is gezond eten ook wel lekker?
Voeding · 03. juni 2021
Denk jij ook dat gezond eten saai en niet smaakvol kan zijn? Lees hier wat je kunt doen om lekker én gezond te eten!
Bewegen met de ziekte van Parkinson
Therapie · 24. mei 2021
Sporten hoeft niet altijd iets te zijn voor als je gezond bent. Juist met bepaalde lichamelijke klachten is sporten/bewegen heel belangrijk. Zoals met Parkinson

Lage rugklachten
Therapie · 07. april 2021
Lage rugpijn, daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Wanneer ga je naar de fysiotherapeut en wat kun je van hem of haar verwachten?
Knieklachten? Dit kun je er aan doen
Therapie · 31. maart 2021
Kampt u al enige tijd met knieklachten? Of bent u een fanatiek hardloper en wilt u graag blessures voorkomen? Dan zijn er enkele punten die van belang zijn om rekening mee te houden, om knieklachten te voorkomen/verminderen!

Meer weergeven