Ook zo bang om te vallen?
Therapie · 25. mei 2024
Vallen kan voor ouderen een ernstig probleem zijn, maar gelukkig zijn er eenvoudige stappen die u kunt nemen om het risico te verminderen. In deze blog zullen we enkele tips delen om valpartijen te voorkomen en uw welzijn te bevorderen.
Versterk en versoepel je heupspieren om pijn en blessures te voorkomen
Therapie · 09. oktober 2023
Zwakke en stijve heupspieren zijn problematisch voor de heup en omliggende regio’s. Wanneer je zwakke of stijve heupspieren hebt kan je last krijgen van pijn en blessures. Aan de heup, maar je hebt ook eerder kans op lage rugklachten en knieklachten wanneer je spieren in disbalans zijn.

Hoeveel water drink jij?
Voeding · 17. maart 2023
Water is van levensbelang, dat weten we allemaal. Maar hoeveel water heb je nou eigenlijk precies nodig? En is mineraal water dan gezonder dan water uit de kraan?
Bewegen, goed voor je geheugen!
Sport · 02. maart 2023
Sporten en actief zijn is goed voor je lijf, dat is natuurlijk geen nieuwtje. Wist je ook dat je je brein traint wanneer je actief bent?

RSI, hoe kun je het voorkomen?
Therapie · 22. februari 2023
Veel mensen hebben een baan waarbij ze uren achter elkaar in dezelfde houding (moeten) zitten of herhaaldelijk dezelfde beweging moeten uitvoeren. Deze houding of herhaalde bewegingen kunnen klachten veroorzaken. Melanie vertelt er hier meer over
Bewegen, goed voor je geheugen!
Sport · 20. februari 2023
Sporten en actief zijn is goed voor je lijf, dat is natuurlijk geen nieuwtje. Wist je ook dat je je brein traint wanneer je actief bent?

Knieklachten? Dit kun je er aan doen
Therapie · 16. februari 2023
Kampt u al enige tijd met knieklachten? Of bent u een fanatiek hardloper en wilt u graag blessures voorkomen? Dan zijn er enkele punten die van belang zijn om rekening mee te houden, om knieklachten te voorkomen/verminderen!
Wat zit er in een oliebol?
Voeding · 12. december 2022
De kerstdagen zijn weer voorbij, op naar Oud en Nieuw! En de oliebollen..... maar hoeveel zit daar nou eigenlijk in?

Het effect van voeding en beweging op artrose
Sport · 23. november 2022
Goede voeding en voldoende beweging als smering voor je gewrichten. Op deze manier zorg je dat je gewrichten soepel blijven.
Chronische pijn en fysiotherapie
Therapie · 15. oktober 2022
Sommige mensen hebben maanden- of jarenlang last van pijn of van ander soort lichamelijke klachten. Dit is hinderlijk en bepaald niet fijn. Soms kan het zelfs zo’n impact op het leven hebben dat de persoon in kwestie aan (bijna) niets anders meer kan denken en het leven steeds meer om de (pijn)klachten gaat draaien.

Meer weergeven