Waarom fysiotherapie?

Soms gaat bewegen niet vanzelf. Je spieren en/of gewrichten doen pijn of werken niet (meer) zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie mogelijk. Binnen onze denkwijze worden de verschillende behandelmethodes altijd aangevuld met oefentherapie. Op deze manier wordt het lichaam versterkt wat de kans op terugval vermindert.

Geen verwijzing nodig

Heb je een klacht die met bewegen te maken heeft? Dan mag je direct naar de fysiotherapeut. Je hoeft dus niet eerst naar je huisarts en je hebt ook geen verwijsbriefje nodig.


Fysiotherapie

De fysiotherapeut geeft hulp bij problemen van houding en beweging. Het behandelen van pijnklachten van spieren en gewrichten maar ook revalideren na een medische behandeling hoort bij ons vak.


Manuele therapie

De manueeltherapeut is de specialist bij uitstek als het gaat om klachten van de rug of nek. Door specialistische behandeltechnieken wordt de gewrichtsfunktie verbetert en nemen klachten af.


Etalagebenen

Pijnklachten in de benen kunnen veroorzaakt worden door slecht functionerende bloedvaten. Door middel van looptraining en coaching naar een betere leefstijl valt hier veel aan te doen. 

Valpreventie

Vallen, of juist de angst om te vallen, beperkt veel ouderen in het bewegen. Binnenkort starten wij op vaste uren met een valpreventieprogramma. Wilt u hierover alvast informatie dan bel ons op 0499-477234