· 

Is appelazijn echt zo gezond?

Ben je de laatste gezondheidstrend ook al tegen gekomen? Je ziet steeds vaker op internet en in blaadjes artikelen over de zogenaamde positieve effecten van "appel cider vinegar", oftewel appelazijn. Het troebele goedje schijnt heel gezond voor je te zijn volgens de zelfbenoemde gezondheidsgoeroes.
Dagelijks twee glazen appelazijn met water zou helpen om het lichaam te reinigen en ontgiften ("detoxen"). Het zou maagklachten verminderen, de spijsvertering in de darmen helpen en je krijgt een stralende huid. Het klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het ook! Je lever en je nieren "detoxen" je lichaam namelijk al de hele dag door.  Daar heb je geen appelazijn voor nodig. Ook tegen maagklachten werkt appelazijn niet. Je denkt misschien dat het zure van de appelazijn gunstig is tegen maagklachten, maar de maag is van zichzelf al zuur genoeg. De darmen krijgen al genoeg zuur vanuit de maag, of daar nu appelazijn in zit of niet. Teveel zuur is juist schadelijk voor de darmwerking en de spijsvertering. Het zuur moet dan in de darmen juist weer afgebroken worden. En voor een stralende huid wordt al jaren van alles en nog wat geadviseerd, maar heeft het ooit echt effect gehad?
Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor het nut van appelazijn. Als het al effect heeft kan het net zo goed liggen aan de 2 glazen water die je extra drinkt per dag, waarmee de appelazijn wordt ingenomen. Want van water drinken is het wel wetenschappelijk vastgesteld dat je lichaam het nodig heeft!
Wat kun  je wel doen voor je lichaam? Voldoende water drinken en zoveel mogelijk (puur) gezond eten. En daar vertellen we je graag meer over!