· 

Gezond eten, juist nu!

Gezond deze onwerkelijke tijd doorkomen, dat willen we allemaal! We houden ons zo veel mogelijk aan de maatregelen die gelden. Houden 1,5 meter afstand. Wassen onze handen. Blijven zoveel mogelijk thuis. Boodschappen doen mag wel, maar dan wel alleen. Hoe zorg je er in deze lastige tijd voor dat je geen kilo's aankomt? Of juist door de stress kilo's kwijt raakt? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: blijf je ook hier gewoon houden aan de regeltjes.

  • eet zoveel mogelijk pure, onbewerkte producten
  • eet ruime porties eiwitrijke producten
  • eet veel groenten
  • beperk de koolhydraten uit koek, snoep, wit brood, witte rijst en witte pasta
  • eet 3 lekkere maaltijden en drie à vier volwaardige tussendoortjes per dag
  • drink minstens 2 liter water
  • probeer voldoende te blijven bewegen

Als je naar buiten mag, probeer dan elke dag een stuk te wandelen. En dan het liefste wat actief. Eén minuut gewoon wandelen en daarna één minuut flink doorstappen. Doe dit 10 keer achter elkaar. Mag of wil je door deze omstandigheden liever niet naar buiten? Stap dan stevig op de plaats. Eén minuut gewoon en dan één minuut flink de knieën optrekken. En natuurlijk doe je al mee met de minilesjes van Rik en mij. Zo krijg je voldoende beweging.

 

Even voor de duidelijkheid: in de afgelopen weken zijn er berichten naar buiten gekomen dat veel van de mensen die op de IC terecht komen mensen met overgewicht zijn. Mocht je je daar zorgen over maken: het is een heel slecht idee om nu een zogenaamd crashdieet te gaan volgen. Als je dat gaat doen zul je namelijk te weinig voedingsstoffen en vitamines binnen krijgen, waardoor je weerstand achteruit zal gaan. En juist dan kun je ziek worden. Houd het dus bij de regels die hierboven staan. Je krijgt dan alle belangrijke voedingsstoffen binnen. En als deze tijd met alle onzekerheden voorbij is kun je altijd nog beginnen om op een verantwoorde manier wat kilo's kwijt te raken.

 

Intussen: hou vol, blijf gezond, blijf fit!