· 

Voorjaarsuitdaging week 2

Is het vorige week gelukt om elke dag te beginnen met een gezond ontbijt? Dan mag je daar natuurlijk gewoon mee doorgaan! Elke stap die je vanaf nu neemt brengt je stapje voor stapje naar een gezonde leefstijl. Vanaf morgen gaan we proberen om elke dag tussen de middag een lekkere salade te eten. Salades zorgen ervoor dat je alvast een deel van je dagelijkse groente binnenkrijgt. Groentes zorgen ervoor dat je vitamines en vezels binnen krijgt. En die heb je nodig voor een goede weerstand en spijsvertering. Per dag heb je minimaal 200 gram groente nodig, maar meer (liefst 350 gram) is beter. Lukt het je niet om elke dag een salade tussen de middag te eten? Probeer dan om minimaal bij de lunch zo'n 100 gram groente te eten. Dat kan heel eenvoudig door een handje worteltjes te eten. Of komkommerschijfjes en plakjes tomaat op je bruine boterham met kaas. Maar we gaan deze uitdaging aan met de salades. Download hier de PDF met lekkere recepten.

Download
Salad4Lunch
7 recepten voor lekkere lunchsalades
Salad4Lunch.pdf
Adobe Acrobat document 120.6 KB