· 

Lage rugklachten

Wat moet je doen met lage rugpijn?
Wist je dat 60-90% van de Nederlandse bevolking wel eens klachten heeft in de lage rug? In 2019 had 8,4% (ruim 2 miljoen) van de Nederlandse bevolking last van lage rugpijn. Er kwamen in 2019 ruim 600.000 mensen bij de huisarts met last van hun rug.
Gelukkig gaat het vaak vanzelf weer over: 80% van alle gevallen hebben binnen 6 weken geen last meer van hun lage rug en na 3 maanden loopt dit getal op tot 90-95% van alle gevallen. De overige mensen hebben helaas last van chronische lage rugpijn waarbij ze 2 episodes van langer dan 6 weken last hebben in een jaar.
Gelukkig kan je langer aanhoudende en/of chronische lage rugpijn verhelpen met de begeleiding van een fysiotherapeut. Hij of zij kan je helpen op korte termijn door middel van b.v. een massage en kan je helpen op langere termijn door middel van een oefenschema aangepast aan jouw wensen, doelen en beperkingen.
Met de hulp van je fysiotherapeut kun je jouw lage rugpijn gedag zwaaien. Heb jij last van langdurige lage rugpijn? Maak dan dus een afspraak met een van onze Fysiotherapeuten.