· 

Is gezond eten ook wel lekker?

Denk je dat gezond eten niet lekker is? Met deze 5 simpele tips laat ik je zien hoe jij in een handomdraai je maaltijden gezonder en juist nog veel lekkerder maakt. 

 

Tip 1: verse kruiden

Met kruiden smaakt het eten net wat anders. Pak een handvol kruiden en je gerecht smaakt ineens heel anders! Het lekkerst zijn verse kruiden uit eigen tuin, maar gedroogde kruiden zijn ook prima. Wist je trouwens dat groene kruiden vol met vitaminen en antioxidanten zitten? Dat maakt ze dus niet alleen lekker, maar ook nog gezond.

 

Tip 2: rooster je groenten

Groenten zijn per definitie gezond. Lekker veel groenten eten is dus het advies. Maar we snappen dat elke dag gewoon gekookte groenten of de standaard bak met tomaat en komkommer bij je avondeten saai kan worden. Probeer je groenten eens te roosteren in de oven of ik een grillpan. Je hoeft maar een klein beetje olie te gebruiken en het smaakt heerlijk. 

 

Tip 3: grill vlees of vis

De halve botervloot of fles vloeibare bak-en braadproduct in de pan en dan je vis of vlees daar in bakken? Waarom zou je? Het is veel smaakvoller en lekkerder om je vlees te grillen. Zonder vet toe te voegen proef je veel meer de echte vlees- of vissmaak. Dat merk je in de zomer als je gaat bbq-en. Als de zomer weer voorbij is, zet je de oven op grillstand of pak je een grillpan waar je slechts een drupje olijfolie in doet tegen het aanbakken. Zo geniet je het hele jaar door van die lekkere grillsmaak.

 

Tip 4: Versier je brood

Iedere dag hetzelfde op je brood? Kies voor variatie! Beleg je brood vanaf nu ook met wat groente. Denk aan een boterham met kaas en tomaat of kipfilet met komkommer. Sla is altijd een lekkere ondergrond voor het meeste beleg. Als je groente roostert is het een prima broodbeleg. Of kijk hier naar wat andere ideetjes.

 

Bonus tip: neem je je brood mee naar een picknick of het strand? Zorg dan wel dat je de “natte” groenten zoals komkommer en tomaat apart mee neemt. Anders wordt je brood klef en dan lever je weer smaak in!

 

Tip 5: lekker water

Water is de beste calorieloze dorstlesser, maar na 3 glazen water heb je toch zin in een beetje variatie. Pimp daarom je water! Simpel is een schijfje limoen, wat sinaasappel, munt of wat plakjes komkommer. Maar het kan niet gek genoeg: kruiden, fruit, groente. Alles wat smaak aan water kan afgeven, is een optie. Kijk hier voor inspiratie!