· 

Bewegen en je mentale gezondheid

Sporten en dagelijks voldoende bewegen is bevorderlijk voor de fysieke gezondheid, maar bevordert daarnaast ook je mentale gezondheid! Het zorgt ervoor dat je je energieker, fitter, gezonder en mentaal sterker voelt. Onderzoek heeft uitgewezen dat sporters minder psychische klachten hebben, minder stress ervaren en meer zelfvertrouwen in het dagelijks leven hebben dan leeftijdgenoten die niet sporten.
Het helpt je meer eigenwaarde en zelfvertrouwen te krijgen. Daarnaast zorgt het ook voor meer structuur in je leven en helpt het om in contact met andere mensen te komen.

 

Het is natuurlijk belangrijk om iets uit te kiezen wat jij leuk vindt. De een houdt van voetbal, de ander van fitnessen, of wandelen, etc. Door een activiteit te kiezen die jou aanspreekt en jou motiveert, ga je meer bewegen. Dit zorgt voor meer eigenwaarde. Dit is extra motivatie om nog meer te gaan bewegen. Een positieve ontwikkeling dus!