· 

Leefstijl als medicijn

Zo lang mogelijk gezond zijn én blijven, dat wil toch iedereen? 

Steeds vaker krijgen mensen last van ziekten en klachten zoals obesitas, diabetes, een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, etc. Je ziet ook dat in onze moderne samenleving mensen steeds minder bewegen en continu beschikken over veel voedsel. Een kast vol tussendoortjes en frisdrank is voor velen moeilijk om vanaf te blijven. Daarnaast is de maatschappelijke druk ook verandert, mensen leven gehaaster, ervaren meer stress en voelen vaak de continue druk om te presteren. 

 

Er is natuurlijk een relatie tussen weinig bewegen, ongezond eten/drinken, stress en het ontstaan van (chronische) ziekten en klachten. In plaats van ‘repareren’ wordt er tegenwoordig gelukkig ook steeds meer gefocust op het voorkomen van deze aandoeningen. Dit houdt in dat mensen begeleiden om een gezonde leefstijl te verkrijgen en behouden extra belangrijk is geworden. 

Je kunt met een gezonde leefstijl niet alleen de kans op (chronische) ziekten en klachten verkleinen. In sommige gevallen kun je zelfs door middel van een aangepaste leefstijl een chronische ziekte ongedaan maken, bijvoorbeeld diabetes type II. Daarnaast levert een gezonde manier van leven allerlei gezondheidsvoordelen op: je voelt je fitter, beweegt makkelijker, slaapt vaak beter, ervaart minder (vlug) klachten en hebt minder medicatie nodig

Heb je een operatie nodig? Dan zorgt een gezonde leefstijl ervoor dat je beter voorbereid een operatie in kan gaan en deze zowel lichamelijk als geestelijk beter kan doorstaan. Dus: hoe fitter je bent voor een operatie, hoe sneller je weer op de been bent!

 

Om een gezonde leefstijl te verkrijgen en behouden is het ook belangrijk om een ‘support-system’ om je heen te hebben. Je hebt namelijk zelfdiscipline nodig om bijvoorbeeld af te vallen en meer te gaan bewegen, maar daarnaast is een omgeving met mensen die je steunen belangrijk. Bij Fysiosport Son kunnen de fysiotherapeuten, medisch fitness instructeurs en gewichtsconsulente je helpen om je doelen te stellen en te bereiken!